Blog

Industriële decoratie woonkamer

Industriële decoratie woonkamer

Felle kleuren, patronen en verlichting zijn een geweldige manier om wat leven in een industriële ruimte te brengen. Een blauwe muur kan bijvoorbeeld een geweldig focuspunt zijn voor een woonkamer. Gestreept behang of behang met gedurfde patronen zoals ruiten, strepen of bessentinten kunnen ook een geweldige manier zijn om een industriële ruimte op te fleuren. Voor een meer subtiele manier om een industriële ruimte op te fleuren, kies een licht of neutraal kleurenpalet met gedurfde accenten. Gedurfde accentkleuren kunnen rood, oranje, geel en bruin zijn. Denk bij het kiezen van een licht of neutraal kleurenpalet na over hoe de kleuren eruit zullen zien in natuurlijk licht. Als u weinig of geen natuurlijk licht in uw industriële ruimte hebt, kunt u overwegen een lamp te gebruiken die een warmere of koelere tint creëert.

Decorlagen.

Het creëren van een gelaagde look bij het inrichten van een industriële ruimte is een geweldige manier om de beperkingen van de lay-out in je voordeel te gebruiken. Een muur met zware machines, pijpen en elektrische draden kan bijvoorbeeld worden gebruikt om items zoals een verzameling vintage gereedschap en apparatuur, kunst die de geschiedenis van de ruimte weergeeft, of zelfs een collage weer te geven. Bij het ontwerpen van uw ruimte, denk na over hoe u de lagen van decor kunt gebruiken om visueel belang, diepte en textuur te creëren. In een industriële omgeving kan een enkele kleur of patroon een saaie look creëren. Om dit te voorkomen, kiest u decor dat uw inrichting aanvult, maar ook contrasteert met de rest van de ruimte.

Speel met schaal en contrast.

In een industriële omgeving kan de schaal van bepaalde inrichtingsvoorwerpen anders zijn dan u gewend bent. De schaal van een schilderij kan bijvoorbeeld veel groter zijn dan wat u gewend bent te zien in een woonkamer. Hetzelfde geldt voor de schaal van meubels. In een woonkamer staan bijvoorbeeld meestal meubels die aan de kleinere kant zijn. In een industriële omgeving staat u echter veel dichter bij de meubels.

Houd de ruimte open en licht.

Houd er bij het inrichten van een industriële ruimte rekening mee dat deze kamers vaak maar een paar uur per dag worden gebruikt. Daarom moeten ze open, luchtig en licht aanvoelen. Kies bijvoorbeeld een muurkleur of patroon dat de muren laat ademen en natuurlijk licht binnenlaat. Vermijd het gebruik van banken, stoelen of poefs die afgesloten aanvoelen in de ruimte. Kies in plaats daarvan voor zitmeubelen die de ruimte gemakkelijk groter laten aanvoelen. Houd bij het ontwerpen van uw inrichting rekening met hoe de muren en het plafond het natuurlijke licht binnenlaten.

Inpakken.

Veel mensen hebben het gevoel dat ze een industriële ruimte moeten inrichten zonder patronen. Dit is een vergissing! Patronen kunnen een geweldige manier zijn om kleur en levendigheid toe te voegen aan een industriële ruimte.

Industrieel inrichten is niet voor de zwakkeren onder ons. Het is een uitdaging die meer planning, tijd en geld vereist dan de meeste andere decoratieprojecten. Het kan echter een geweldige kans zijn om een functionele, betaalbare en stijlvolle ruimte te creëren die niet gedateerd of overdreven gedecoreerd is.

About Stephanie Schmidt