Blog

Lijmwerken

Bubble Gum, Shoes, Glue, Dirt, Bubblegum, Sticky, Stick

Lijmwerken wordt gedefinieerd als een stof die twee oppervlakken of objecten hecht en natuurlijk wordt gebruikt om dingen af ​​te dichten zoals: scheuren in ruiten; decoratieve zalf, nepbont, elektronische, papieren gooien, in technologie; elektronische sloten; levensverzekeringen en zegels; kopjes en papier. Deze branche analyseert alles, van de ontwikkeling van constructies tot het onderhoud van een mooi oppervlak voor tuinmeubilair.

Kleefstoffen die tegenwoordig worden gebruikt, zijn meer dan alleen kleefstoffen die worden gebruikt om twee oppervlakken aan elkaar te hechten. Ze worden nu gebruikt in binnen- en buitentoepassingen om een ​​niet-splijtbare gebonden verbinding te creëren. Dat betekent een vaste stof, een oppervlak dat in contact staat met een ander materiaal dat geen glas, Serge of een ander chemisch gebonden oppervlak is. Gebouwen kunnen over ijs, zand, cement en beton worden gebouwd. Bouwaardewerk kan alleen aan de binnenkant van een blok beton worden vastgeschroefd. In dit technologische tijdperk kunnen mensen alles bouwen uit een massief blok beton, in tegenstelling tot eerdere zand- en cementtoepassingen, dat pas na het uitharden kon worden aangebracht. Voor elke constructie tot de grootste gebouwen en wolkenkrabbers, om moderne gebouwen en constructies te bouwen heeft men maar één ding nodig: lijm. De wiskunde is eenvoudig – een binding van droge lijm aan het beton of zand of grind.

Hedendaagse lijmen zijn van essentieel belang voor de bouwsector vanwege de duurzaamheid, weerstand en smering. Dit is de reden voor de hoge werkkosten van lijm. De kosten van lijm in de huidige samenleving kunnen tussen de $ 0,0006 en $ 0,0045 per vierkante voet kosten. De belangrijkste kosten van een lijm zijn afhankelijk van veel variabelen: de grootte van het bedrijf, de viscositeit, het vochtgehalte, de omgevingstemperatuur en de uithardingstijd. De duurste lijmen worden toegepast in warme omgevingen met een hoge temperatuur (50 bevestigen) of het is een van de twee factoren (lage luchtvochtigheid in de groene omgeving of hoge luchtvochtigheid in het bedrijf en hoge luchtvochtigheid in de experimenten) die de viscositeit beïnvloeden met een middelmatige viscositeit. En de applicatielevensduur van de lijm is afhankelijk van vele factoren, zoals het weer, reiniging, chemische vermoeidheidconsistenties, die bij het aanbrengen zullen ontstaan.

Dit betekent dat zolang u tijdens het aanbrengen warm kunt blijven, u een goede consistentie wilt in uw lijm! Ik zou willen voorstellen dat de toepassing met één druppel in roestvrij staal de meest visueel acceptabele oplossing is. Dit vertaalt zich direct in een band. Het is belangrijk dat de hechting na verloop van tijd 100% permanent is en niet zal barsten of uiteenvallen. Sommige lijmen hebben ongebruikelijke omhulsels die open zijn en luchtverplaatsing toestaan ​​om een ​​hechting te krijgen. Hoewel de metalen bindingen sterker zijn, zijn de ankers broos, dus wees niet verbaasd als ze barsten als ze onder druk staan.

Een nog sterkere binding kan worden bereikt met versterkte polymeren in commerciële toepassingen. Deze hogere treksterkte en hogere vriestemperaturen zijn vaak gericht op het omzetten van hardere bindingen in zachtere sterke bindingen. Maar als ik eenmaal een binding heb, zorg er dan voor dat alle betrokken energieën (warmte, uitzetting, koude, trek) 1 mm vóór de binding kunnen opbouwen. Dit geeft de lijm een ​​betere kans om te testen en te testen nadat de hechting is gemaakt. De juiste lijm is in alle situaties een waardevol hulpmiddel!

About Stephanie Schmidt